Lösningar för att ansluta till befintliga system

NODA är kompatibelt med ett flertal olika lösningar

Vi på NODA har i många år arbetat i energi- och fastighetsbranscherna. Vi vet att det finns många olika system som våra kunder redan använder för att koppla upp, styra och utvärdera sina anläggningar. Därför har vi utvecklat våra produkter för att samexistera med era befintliga lösningar och addera värde till dessa. Nedan beskriver vi översiktligt de lösningar som vi har för att ansluta kunders system till NODA, men vi har också samlat den tekniska dokumentationen för våra lösningar på en helt egen sida. För stunden har vi den dokumentationen endast på engelska. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om våra tekniska lösningar!

Anslutning direkt till styrsystem

Modbus Gateway

Modbus är ett väletablerat och vanligt förekommande automationsprotokoll inom bland annat fastighetsbranschen. På NODA har vi en Gateway som kan kommunicera med system som har stöd för Modbus. Vår Gateway är en industrirouter från Teltonika som ansluts till styrsystemet och kommunicerar krypterat med vår molntjänst över LTE (4G). Enheten har stöd för både Modbus TCP och RTU och kan användas med styrsystem som är fritt programmerbara, samt med flera olika prefabricerade system.

Exempel på system som vår Modbus Gateway fungerar med är Abelko, Beckhoff, Bastec, Danfoss, Regin, Schneider Electric, Saia, mfl.

Anslutning till överordnade system

Sensordata och IoT-plattformar

Det finns en mängd olika system för sensordata (tex. inomhustemperatur) på marknaden och vi har stöd för många utav dem. Exempel på system som vi är anslutna till är: Elvaco wireless Mbus, Ecoguard, IoT Open, Yggio och Wideco.

SCADA-system

Om ni använder SCADA-system som kan kommunicera med tredjepartssystem, finns det goda möjligheter att vi kan ansluta till det. Vi har idag integrationer till Webport och Schneid.

Kundspecifika integrationer

NODAs API

Vi har ett eget komplett API (application programming interface) för enkel och säker tillgång till data och funktioner på vår sida. Tillgång till detta API kan hanteras på olika säkerhetsnivåer och kan regleras på förmåga att läsa och/eller skriva data. Beskrivningen av vårt API finns på vår sida för teknisk dokumentation.

Nya integrationer till kundsystem

Vår plattform har funktioner som gör det möjligt för oss att bygga specifika integrationer till kundsystem som har gränssnitt och stöd för detta via så kallade API:er (application programmer interface). Kontakta oss så tittar vi på just dina förutsättningar!

NODA Intelligent Systems

NODA Karlshamn
Netport Science Park
Biblioteksgatan 4
374 35 Karlshamn, SwedenNODA Malmö
Malmö Ground
Bredgatan 4
211 30 Malmö, Sweden


© 2022 NODA Intelligent Systems | Integritetspolicy